Sireh Dan Cengkeh Update

Sunday, March 30, 2008


Photo0314, originally uploaded by Syed Syahrul Zarizi.

Walaupun masih sebuk dengan urusan harian dan kerja baru, sireh & cengkeh masih lagi berjalan seperti biasa. Terkini, temubual dengan Ukulele Underground (peminat-peminat gitar kecik 4 tali, tapi bukan gitar bass bang oi). Juga, list badan kebajikan dan ngo untuk mereka yang merminat untuk jadi volunteer.

Spielberg to direct Tintin, the movie

Kene tengok ni!

More than 200m copies of Hergé's Tintin books have been sold around the world; fans tend to be devoted, if not obsessed by the character, his faithful dog Snowy and his perpetually frustrated friend Captain Haddock, an endearing drunk.

Spielberg has been working with Peter Jackson, director of The Lord of the Rings and King Kong, on how to bring Tintin to life. Now the production has taken another significant step with the casting of Sangster, alongside Andy Serkis, who played Gollum in the adaptation of Tolkien's books, as Captain Haddock. - The Guardian.

Politicians vs Palace. Political monsoon in Terengganu

Sunday, March 23, 2008

All Umno state assemblyman from Terengganu DEMAND Idris Jusoh to be Menteri Besar OR they will resign from their post. -
Rocky's Bru.

Pertandingan Graffiti

Wednesday, March 19, 2008

Sempena Pesta Air Kebangsaan, satu pertandingsn membuat graffiti akan diadakan

Tempat: Pantai Cenang, Langkawi.
Tarikh :4/4/2008
Hadiah: RM1000, RM700, RM500
Pertanyaan:zedd@zeddcreative.com

Sila lihat http://zeddcreative.com/waterfestform.html

Bila 2 hero rehat sambil minum Vitagen

Tuesday, March 18, 2008


Photo0335, originally uploaded by Syed Syahrul Zarizi.

Lepak jap. lepas ni sambung bergasak.

Nostalgia Plaza Seni

Sunday, March 16, 2008

Plaza Seni ada nostalgianya tersendiri. Sireh dan Cengkeh pernah bertapak di sana sekitar 4 tahun lalu. Terletak antara City Square dan Plaza Kotaraya, sesiapa yang biasa ke Singapura menaiki teksi mesti tau mana Plaza Seni. Petang-petang ada budak-budak training joget. Masa tu ada kedai bekam kat tingkat atas. Studio jamming tu pun baru nak bikin. Pernah satu kali tu, kitorang organize event, Plague Of Happiness turun perform, seperti biasa, tak pernah menghampakan. Nostalgia beb. Yang tinggal, brader kuih baulu butter. Masih kenal aku. Tanya apsal tak nampak seminggu dua ni. Aku cakap dah 3 tahun aku kerja Selangor. Terus dia tuka topik, cerita ada orang TV2 interview dia tadi pasal tahun Melawat Malaysia.

Tadi singgah tenguk port lama Sireh . Mesti pelik 2 orang nyah kat kedai pengantin tu tenguk aku pandang kedai diorang, pastu senyum sorang-sorang.

Lagi-lagi Din Akar.

Dari arkib 2005, gamba-gamba killer Din Akar yang tiada tolok bandingan.Old skool, tak main la super wide lense ke ape ke jadahnya.

Tahniah, Malaysia

Sunday, March 09, 2008

 Keputusan PRU ke 12 sememangnya memeranjatkan ramai pihak dan secara langsung mengejutkan mereka dari tidur yang terlalu lena. Ramai menteri senior tersungkur dengan cara yang paling mengaibkan - ditolak rakyat sendiri yang tidak berpuas hati. Tahniah rakyat. Kepada yang berhormat yang baru, sila bertugas dengan ikhlas dan betul atau akan menerima padah yang sama. Tahniah kepada blogger Jeff Ooi dan juga para blogger-blogger kerdil yang lain. Jasa anda amat dihargai.

Kepada Pah Lah dan sepupu sepapat, apa cerit?

Sireh Dan Cengkeh Update

Wednesday, March 05, 2008


Interview yang di tunggu-tunggu.

ShareThis

 

search

My Family

Fadhilah Othman, Syed Haziq Syarifah Aisyah & Syed Fahim.

Ads 200x200

twitter

tutorial KAMERA dslr PERCUMA!

dokumentari dan filem pendek

Followers