Kraftwerk show in Singapore - How about Malaysia?

2 comments:
(Synthtopia.com)

THE pioneer of techno music. Should be one hell of a show.

It’s a historic first for electronic fans in this region considering Kraftwerk’s influence as the Godfathers of Glitch and the Kings of Kling-Klang. Strikingly antiseptic and yet strangely compelling, Kraftwerk’s groundbreaking music has stood the test of time.

Beginning as a duo in Germany’s late 1960s experimental music scene and evolving into a notoriously reclusive synth-pop quartet in the mid- 1970s, Kraftwerk is today both an institution and an enigma.

German group Kraftwerk was among the first pop acts to abandon traditional rock instrument ation for what was then still-new synthesiser/electronic technology in the 1970s.

The group that once expressed an intention to “make music that sounded like Germany” has had its distinctive sound - drum machine beats, synths, vocodered vocals - copied and sampled by musicians such as David Bowie, Depeche Mode, Joy Division, New Order, Art of Noise and Afrika Bambaataa across genres from techno and new wave to rock and hip-hop.- The Star.

"Studio Ramras ada lagi ke? Bukan dah jadi bengkel install NGV ke?"

6 comments:

Ini ada sedikit berita untuk blogger dari ulu tiram. Lagi sekali, kami ahli mesyuarat tingkap tanpa izin dari pihak MBJBT telah mendaftar blog atas nama Ulu Tiram All Star untuk mengumpulkan bakat-bakat kreatif kelahiran bandar ini dan sekitarnya. Korang boleh lawat sana dan komen mana yang patut. Si Pipi macam riki-riki nak join sekaki. Nanti time mesyuarat aku bangkitkan isu ni. Aku tanya satu je Pipi, berapa tambang teksi dari Teksi stand ke kampong oren pada tahun 1997? Ha, jawab!

BarCamp JB.

Event ni nampak menarik. Aku dengar Tok Rimau pun turun. Lama tak jumpa. Free pulak tu. Insyallah pergi

Sireh

Ada interview baru so jangan lupa singgah.

"Walid, kenapa roti canai tu petak?"

1 comment:
Pertama kali aku brunch sambil melepak berdua dengan Haziq. Biasanya pekej, dengan mana dia dan Fahim. Habis sekeping roti canai dia makan. Kalau Fahim, itu perkara biasa tapi kalau Haziq, memang pencapaian yang membangakan.

Lepas tu masing-masing duduk rumah tepu buat projek haram sempena besday mama dia.

Dulu dan sekarang.

No comments:
Dulu manusia secara keseluruhan banyak ikhlasnya, tapi kurang bijaknya. Sekarang ini kita ramai yang bijak tapi kurang yang tulus.- Art Fazil

Sireh Dan cengkeh flyer and stuff

2 comments:

Look out for Sireh Dan Cengkeh new line of merchandises and promotional stuff.

Korang ingat lagi Art Fazil?

No comments:
Kalau dah nama duduk Johor, jangan tipu kalau cakap tak tenguk siaran
TV Singapore. Sapa tak kenal Mat Sentol & BJ Kadir. Hari minggu Aksi
mat Yo-Yo mesti tak pernah tinggal.

Singapore memang banyak menghasilkan artis rock berkualiti. Ramli
Sarip, suara dia aku rasa takda siapa boleh beat. M. Nasir = lagend.
Tapi nama yang mungkin ramai yang tak berapa ingat ialah Art Fazil.

Kali ini Sireh Dan Cengkeh berpeluang menemubual singer/songwriter
dari Singapore ini. Mesti baca!

Ulu Tiram dah ada blog sendri. Sendri mau ingat laa!

7 comments:
Diam tak diam Ulu Tiram dah ada blog sendiri. Kalau nak tunggu wakil rakyat ke DO ke, Persatuan Kereta Sewa Ulu Tiram ke mau berjanggut la jawabnya. Selamat geng-geng mesyuarat tingkap Jalan Lading mengambil inisiatif sendiri tanpa menunggu peralihan kuasa Pak Lah bulan Mac tahun depan. Bab straight edge tu aku tak pasti pasal ramai budak Kampung Oren dengan Bukit Tiram memang penghisap tegar rokok kretek. Kalau Gudang Garam aku tak heran ni jenama dah bukan-bukan. Betol, tak percaya tanya Apis Kudut.

Aku harap blog ini akan menidakkan populariti blog si Jambi Darat. Asik-asik cerita dapat baju bundle rare. Apa, Tiram pun banyak kedai bandle, apeee.

Apa lagi? http://ulutiram.blogspot.com

Malaysian and Bangsa Malaysia.

2 comments:
A long posting but worth reading.

Excerpt;

Well, look at Barrack Obama, son of a Kenyan father. Do we see him having a tantrum and insisting on Swahili road signs in America? Of course not. Could he have won the American presidency against all odds if he speaks English at the level that most Malaysian Chinese and Indians speak Bahasa Malaysia? Of course not. He'll be run out of town back to Nairobi or Mombasa.

Click here for complete text.

"Kalau Lomo LC-A ada buat versi digital aku tangkap satu. Sumpah."

6 comments:
minimo syed syahrul Photo by mini.minimo

Tentu ada antara kita yang suka dengan gambar yang dihasilkan oleh kamera lomo LCA dan ana niat nak beli satu tapi oleh kerana ia sebuah kemera analog berfilem, niat hanya tinggal niat.

Pada peminat L-CA tapi malas nak beli dan develop filem, kini sudah ada alternatif digital. MINIMO ialah kamera keychain, sungguh kecil (38mm X 60mm X 20mm) dengan resolusi 2 Megapixel. Boleh di dapati di Malaysia tetapi dari pengedar tertentu. Tak pasti ada di jual di kedai atau tidak.

Ia merupakan variasi atau upgrade dari model VistaQuest VQ-1005 dan Genie III. Selain dari itu, kalau korang nak effect lain, ada juga filter lense pelbagai jenis dijual berasingan

Satu lagi alternatif kepada pengguna DSLR yang mahukan effect pseudo-lomo, boleh cuba Lensbaby. mempunyai variasi untuk Nikon dan Canon. Juga tak pasti ada dijual dikedai-kedai di Malaysia. Kalau jadi dealer dua-dua brand ni ok jugak beb.

President Barrack Hussein Obama

No comments:


Mr. Barack Obama made history as he is the 1st black American to be elected as president. Will he be any different from his predecessor. Hope he is, at least better the Bush and live up to the hype and bring the much needed changes to the US and rest of the world?

Will there be any changes in US policy especially towards their war on terrorism? Well, just wait and see.

Above is a parody of Shepard Fairey's HOPE poster. It is the image of Alfred E Neuman, iconic character from Mad magazine.

Sireh Dan Cengkeh Update

No comments:

Semalam punya diner / high tea / wedding / majlis makan-makan memang ok beb. Jumpa din burung yang dah tak kaki moto. Gilera dengan Italjet dia semua dia dah lego. Sekarang layan Charade pula. suke hati kau la din.

Posting terbaru dalah sireh dan cengkeh, 5 Essential websites for freelancers.

"Kita Ultraman Tiga, Mama Powerpuff Girl. Walid jadi Mr. Bean lah"

4 comments:


Gamba pasca raya ini diambil semasa kenduri kawin Yan. Takpa la Haziq, Mr.Bean pun Mr. Bean la. Mr. Bean ada kereta, ultramen takda.