Projek sulong Ulu Tiram All Star.

2 comments:

Insyallah, UTAS akan mengeluarkan produk sulong kami sebagai hadiah perkenalan dalam masa dua bulan ini. Cakap banyak-banyak malas, korang boleh baca sini. Kalau ade rasa macam nak submit, ha, cubalah. Jangan nak emo bukan-bukan, nak letak surat cinta masa darjah 4 ke, gamba mancing kat estate tahun 1994 ke, memang aku bako.

Tahun baru 2009

4 comments:
Ya, dia sudah datang lagi. Ok, sikit fakta menarik yang takda kene mengena dengan tahun 2008.
1- Tahukan anda fahim tak into Sinchan dengan Hagimaru, katun-katun Disney channel atau Nikelodian ? So apa nak kasi dia untuk besday nanti? Kamera DSLR Leica?
2- Din Kambing dah ade facebook. Gila. Baik korang add!

"Ini baru 1st meeting, semua dah bantai datang lambat. Selamat Liverpool seri dengan Arsenal semalam."

5 comments:
Semalam, bertempat di Restoren Rosmerah, Puteri Wangsa berlangsung perjumpaan sulong Ulu Tiram All Star. Yang datang ialah Mael Katak, Mokh, Jimbo dan Samsul. Turut berada ditempat kejadian ialah geng-geng lomokids dengan Candid Syndrom yang lain. Macam biasa, Jimbo paling lambat. Padahal rumah dialah yang paling dekat dengan restoren tu. Meeting ni pun kitorang tak rancang, oleh kerana Mokh ada job kat JB tu yang ajak budak-budak semua meeting secara impromtu.

Secara amnya, objektif penubuhan sudah jelas. Aktiviti dan produk yang UTAS pun sudah dibincangkan. Tapi kalau dah mengeteh dengan geng-geng lama yang jarang-jarang jumpa memang banyak merepek jadinya. Jimbo rupanya seorang peminat tegar Paknil. Mael telah diberi surat tunjuk sebab kenapa lama sangat tak update blog. Tapi secara amnya, aku rasa ia permulaan yang baik.

Kitorang nak pilih 10 orang sahaja budak-budak tiram yang terbaek dalam bidang kreatif masing-masing. Sekarang masih ada beberapa kekosongan. Ada brani?

Dari Johor Bahru ke Cyberjaya ke Bandar Seri Alam

7 comments:


Hari ini genap 5 tahun usia perkahwinan kami. Banyak yang telah kami lalui bersama. Terima kasih kerana menjadi isteri & mama yang cool!

Tu, kat atas gamba Fadh dengan Din Akar selepas majlis pertunangan. (Slua molek sikit takde ke?)

Sekitar Rantai dan Maskara 12

8 comments:
Kalau tidak kerana ada 2 acara menarik dalam satu hari, agak malas aku nak turun KL. Tapi Sabtu lepas lain. Ada Rantai dengan Maskara. Kedua-duanya menarik dengan caranya tersendiri.

rantai-art event


Ini kali kedua singgah ke Rantai. Bezanya tahun ini nampak kemas sedikit. Kurang booth bermakna lebih ruang untuk pengunjung berlegar-legar. Tahun lepas booth-booth lebih meriah dan pelbagai, tahun ini terasa lengang. Pengunjung pun tak sesesak macam dulu. Mungkin pasal tahun lepas aku sampai lagi sikit giliran Hujan naik ke pentas.

Yang bagusnya, tahun ini karya seni yang dipamerkan dalam banglo merah itu lebih tersusun, rapi dan berbingkai, dengan maklumat tentangnya turut di sertakan disebelah. Depan pintu utama di kosongkan supaya mudah untuk keluar masuk.

maskara12
Dari luar rumah pena


maskara12
Dengan si Pipi


maskara12
Bersama Pyan Habib dan Sinaganaga


Maskara sudah edisi 12. Sudah lama. Tentu sudah ada crowd sendiri. Oleh kerana tidak pernah sampai ke rumah pena, aku tumpang Tok Rimau dengan Sinaganaga. Carannya santai dengan kawasan yang kecil rasa cukup mesra dan intimate. Highlight hari tu pastinya sesi bergamba dengan si Azzam Supardi ( Aku Hidup Dalam Blues dia yang tulis!) dan Pyan Habib. Tak lupa si Pipi yang menepis keras gosip beliau dah berubah sejak jadi superstar blogger. Gossip hangat aku dapat, Kumprinx dah kawin. Aku salam kartunis Tembakau beb, Tembakau!! Aku juga sempat berbual dengan Saudagar Garam, Azhar Ruddin, Ajami Hashim, Alina Abdullah dan angota sindikit Sol-Jah yang asik bercerita bagaimana hendak menakluk dunia dalam masa terdekat ini. Juga dengan sorang brader ni yang aku lupa nama dia. Dia Indon, tapi nama macam Jepon.

Tapi yang pasti di Rantai aku rasa tua, di Maskara rasa muda. Sikit. (Dua gambar paling bawah ehsan Pheewit)

Artondisplay.net 100th submission.

No comments:


Thanks to everyone that have submitted their portfolio to ArtOnDisplay.net Well, the number of submission that I've actually received are more then 100 but have to exclude some submission due to several reasons. Please read the rules before submitting your links.

Art On Display is an online art gallery for people to share links to their portfolios. Again, thank you for your support.

Sireh Dan Cengeh Update.

No comments:


Pada pengemar fotografi, kami bawakan temubual bersama CEO Candid Syndrom, Saiful Nang.

Most popular search in Malaysia for year 2008 according to Google Zeitgeist

4 comments:
Fastest Rising
malaysiakini
facebook
harakah
tv3
malaysia today
rapidshare
blogspot
youtube
malaysian insider
beijing 2008

Most Popular
youtube
yahoo
friendster
utusan
mp3
google
games
map
lyrics
myspace

Google News local searches
ibiden asia
anwar ibrahim
datuk seri
olympic badminton results
chua soi lek
malaysian election results
malaysia budget 2009
malaysia new cabinet
permatang pauh election
gamuda bhd

Local celebrities
anwar ibrahim
barack obama
lim kit siang
chua soi lek
mahathir mohamad
miley cyrus
lee chong wei
tony pua
hannah montana
siti nurhaliza

Local travel destinations
terengganu
pulau tioman
genting highland
port dickson
melaka
penang
pulau perhentian
bukit tinggi
sunway lagoon
selangor

Car brands
perodua nautica
toyota rush
proton mpv
proton blm
honda city
proton saga
grand livina
honda accord
myvi
honda civic

Note all those important keywords. Here for more

"Benda yang aku baru buat tapi tak terpikir akan buat 10 tahun lepas."

9 comments:

Gambar oleh Tok Rimau.

Satu hakikat yang menjadi 'rule of thumb' budak-budak SDJ (Sekolah Dato Jaafar) dan EC (English College) pada zaman aku. Kitorang memang tak ngam. Susah nak ngam. Kitorang budak SDJ jaki pasal diorang form 4 dah bawak Suzuki Vitara bapak diorang. Makwe diorang awek-awek SIGS & STF yang sedap-sedap belaka. Diorang pun jaki kat budak-budak SDJ pasal tanpa menjadi sekolah projek kami berjaya benamkan mereka dalam arena bolasepak, juga kebanyakkan sukan-sukan popular lain pada masa itu.

Tapi Ahad lepas di BarCamp aku lepak dengan Tok Rimau dan Shafiq sambil dengar presentation dari Ganesh Kumar, CEO MOL Access Portal. Semua budak EC. Satu lagi hakikat tentang budak-budak SDJ. Kami memang di lahirkan untuk jadi rock star, macam Amy Search contohnya dan ahli sukan dari jadi businessman dan politician yang berjaya.

So, kena tukar kerjaya la nampaknya ni.

Mike-san the Milo King!

No comments:

Akan datang dalam Sireh Dan Cengkeh, temubual bersama Masaki-san, pakcik angkat Jimbo.

8/12/08 : Interview dah up. Sila baca di sini.

The best of November 2008

No comments:

Here are my favourites for last month

1. Perpustakaan Awam Johor Bahru - Nice to have a library that treats you like an adult for once. A nice weekend retreat & bring your kids along. Not to be mistaken with Perpustakaan Sultan Ismail, Larkin. (Note: my wife designed most of their promotional stuff.)
2. Kanyeuniversity - Kanye West's official blog, The guy got style. Not just music, but more.
3. Taman Istana Besar Johor, Tasik Bandar Seri Alam - Air Terjun Kota tinggi sucks. Don't waste your money on expensive entrance fees. This is the place to be with you kids on weekend. 
4. Yo Gabba-Gabba - Cool stuff from Kid Robot. One of the coolest kid show since The Muppets/Sesame Street and Electric Company. Educational and engaging plus great guess stars.
5. Budu Dan Belacan - Sue Anna Joe at her best. Well, kindda.
6. Aku yang selsema - All of my kids have their own blogs, now it's their mom's turn to start one.
7. Kenari JHX 4664 - From Open Frontera 4x4 to Wira 1.8 DOHC, this is my favorite, most satisfying and hasle free ride so far. Just reach its 100 000km milestone.
8. Microtrends: The Small Forces Behind Tomorrow's Big Changes by Mark Penn (Author), E. Kinney Zalesne – A book that teaches us to look at the upcoming trend and focus on statistic rather then popular perspection to learn about our future.