Photojurnalism Talk by Alessandro Scotti

Friday, August 28, 2009



Sesi yang sangat insightful dan menarik. Alessandro Scotti ialah jurufoto dari Itali yang datang ke Johor Bahru untuk menyiapkan tugasan BBB. Sudah berada di sini selama 3 minggu, tujuan majlis ialah untuk berkongsi cerita dan pengalaman seorang photojournalist.

Di akhir majlis, Tok Rimau yang dengan baik hati dan sentiasa ingin berkongsi telah menayangkan filem epik beliau Bumbung Aku Lantai Orang. Bukit Chagar. pehh old school gile.

(Gamba ikhsan Azmier Zaki)

Koleksi seni dan portfolio-portfolio maha pelik

Thursday, August 27, 2009


Senang, sekarang ada sharing opsen dan di paparkan terus dalam masa beberapa minit! Porfolio menarik akan seterusnya di hantar ke bahagian galeri. Jom!

Jacky Chan

Wednesday, August 26, 2009


Gua jumpa Jacky Chan Ahad lepas!

Geng topeng

Tuesday, August 25, 2009

stylo. Apasal takda design spongebob ke, dora ke, mesti tiap2 hari diorang nak pakai topeng ni. Boleh mintak geran ni!

Car sticker sulong

Sunday, August 23, 2009

Open session @ Menara MSC Cyberport , Johor Bahru

Saturday, August 22, 2009




Pada hari Jumaat, 21/8 telah berlangsung sesi perbincangan antara penerima grant pre-seed program Technopreneur MDEC dengan pemohon yang berminat di menara MSC Cyberport Johor, atau dulunya dikenali menara Sarawak.

Sesi percuma berkonsepkan santai dan bebas ini telah dianjukan oleh pihak MSC Cyberport untuk melahirkan lebih ramai usahawan teknologi dan memberi peluang untuk merealisasikan impian mereka di samping menjadi 'boss' mereka sendiri.

Penerima grant yang datang memberikan tips dan nasihat percuma kepada mereka yang berminat. RM150 000 bukan nilai yang kecil dan kepada sesiapa yang berminat bolehlah ke menara Cyberport pada setiap hari Jumaat, jam 3.00 petang. Untuk maklumat lanjut, sila hubungi saya atau pihak Cyberport sendiri (cik Nurashikin - ekin@cyberport.my) untuk maklumat lanjut.

Percooma! Name card dari Moo.com

Monday, August 17, 2009



Ok, bukan 100% percuma, korang masih kena baya kos postage. Tapi berbaloi beb!

Akan datang!

Thursday, August 13, 2009

Akan datang, temubual bersana pelukis Yusof Gajah! Nantikannya dalam Sireh Dan Cengkeh

Wonder Stuff dan Idea Buzz

Monday, August 10, 2009

Mulai hari ini, laman web Idea Buzz (http://ideabuzz.net) dan Wonder Stuff Sdn Bhd (http://wonder-stuff.com) sudah aktif dan boleh dilawati.


Idea Buzz yang masih dalam versi beta akan mengandungi 3 video dan setiap minggu satu video baru akan ditambah.


Wonder Stuff pula adalah laman rasmi Wonder Stuff Sdn. Bhd. syarikat muda yang telah mula beroperas sejak bulan Mac lepas. Laman web juga sudah boleh diakses tetapi baru 80% siap. Untuk maklumat lebih lanjut boleh lawati laman web tersebut

Selamat menyambut bulan kemerdekaan

Sunday, August 09, 2009


Baju je dah macam bendera. nak patriotik macam mana lagi!

Wish list

Friday, August 07, 2009

Ahh, target kene tinggi beb!


Jet car by Norio Fujikawa.


KORG Kaossilator


Nooka x SpongeBob SquarePants watch


Bamboo mountain bike by Calfee Design


Jetscooter by Norio Fujikawa.


C120 Renaissance Fighter by Confederated Motor Co.

Hello. Nama saya Idea Buzz

Saturday, August 01, 2009



Video pengenalan rasmi Idea Buzz! Tengok jangan tak tengok!

ShareThis

 

search

My Family

Fadhilah Othman, Syed Haziq Syarifah Aisyah & Syed Fahim.

Ads 200x200

twitter

tutorial KAMERA dslr PERCUMA!

dokumentari dan filem pendek

Followers