Photojurnalism Talk by Alessandro Scotti



Sesi yang sangat insightful dan menarik. Alessandro Scotti ialah jurufoto dari Itali yang datang ke Johor Bahru untuk menyiapkan tugasan BBB. Sudah berada di sini selama 3 minggu, tujuan majlis ialah untuk berkongsi cerita dan pengalaman seorang photojournalist.

Di akhir majlis, Tok Rimau yang dengan baik hati dan sentiasa ingin berkongsi telah menayangkan filem epik beliau Bumbung Aku Lantai Orang. Bukit Chagar. pehh old school gile.

(Gamba ikhsan Azmier Zaki)

Koleksi seni dan portfolio-portfolio maha pelik


Senang, sekarang ada sharing opsen dan di paparkan terus dalam masa beberapa minit! Porfolio menarik akan seterusnya di hantar ke bahagian galeri. Jom!

Geng topeng

stylo. Apasal takda design spongebob ke, dora ke, mesti tiap2 hari diorang nak pakai topeng ni. Boleh mintak geran ni!

Open session @ Menara MSC Cyberport , Johor Bahru




Pada hari Jumaat, 21/8 telah berlangsung sesi perbincangan antara penerima grant pre-seed program Technopreneur MDEC dengan pemohon yang berminat di menara MSC Cyberport Johor, atau dulunya dikenali menara Sarawak.

Sesi percuma berkonsepkan santai dan bebas ini telah dianjukan oleh pihak MSC Cyberport untuk melahirkan lebih ramai usahawan teknologi dan memberi peluang untuk merealisasikan impian mereka di samping menjadi 'boss' mereka sendiri.

Penerima grant yang datang memberikan tips dan nasihat percuma kepada mereka yang berminat. RM150 000 bukan nilai yang kecil dan kepada sesiapa yang berminat bolehlah ke menara Cyberport pada setiap hari Jumaat, jam 3.00 petang. Untuk maklumat lanjut, sila hubungi saya atau pihak Cyberport sendiri (cik Nurashikin - ekin@cyberport.my) untuk maklumat lanjut.

Percooma! Name card dari Moo.com



Ok, bukan 100% percuma, korang masih kena baya kos postage. Tapi berbaloi beb!

Akan datang!

Akan datang, temubual bersana pelukis Yusof Gajah! Nantikannya dalam Sireh Dan Cengkeh

Wonder Stuff dan Idea Buzz

Mulai hari ini, laman web Idea Buzz (http://ideabuzz.net) dan Wonder Stuff Sdn Bhd (http://wonder-stuff.com) sudah aktif dan boleh dilawati.


Idea Buzz yang masih dalam versi beta akan mengandungi 3 video dan setiap minggu satu video baru akan ditambah.


Wonder Stuff pula adalah laman rasmi Wonder Stuff Sdn. Bhd. syarikat muda yang telah mula beroperas sejak bulan Mac lepas. Laman web juga sudah boleh diakses tetapi baru 80% siap. Untuk maklumat lebih lanjut boleh lawati laman web tersebut

Wish list

Ahh, target kene tinggi beb!


Jet car by Norio Fujikawa.


KORG Kaossilator


Nooka x SpongeBob SquarePants watch


Bamboo mountain bike by Calfee Design


Jetscooter by Norio Fujikawa.


C120 Renaissance Fighter by Confederated Motor Co.

Hello. Nama saya Idea Buzz



Video pengenalan rasmi Idea Buzz! Tengok jangan tak tengok!

 

© 2013 Syed Syahrul. All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top