Maskara Shorties 2011

Wednesday, July 27, 2011


Festivel filem indie yang paling cool dan osem kembali lagi dan tahun ini saya akan hantar filem saya untuk di nilai oleh panel pemilihan. Jadi sila cop tarikh 24 September ini. Nak kawin ke beranak ke tarikh lain ok, jangan tarikh ni.

Pada yang tak berapa familiar dengan Maskara Shorties ni, bolehla lawat laman blog rasmi mereka. Baca. Kalau tak paham jugak sila email abang-abang yang handle majlis ni. Ok?

Cute Overload!

Gamba anak bungsu kami pakai tudung. Parent mana yg tak suka puji anak sendiri comel ye tak... :)

Episod 9: ISO

Monday, July 25, 2011



Dalam episod kikta akan lihat pula apa itu ISO

TExYouth@JohorBahru

Tuesday, July 19, 2011

Terima kasih kepada semua yang hadir dan membuat persembahan pada hari sabtu 16 Julai lalu. Terima kasih juga kepada pihak Iskandar Investment Berhad yang hadir dan memberi penerangan yang panjang lebar tentang Legoland yang bakal siap pada tahun lepas.

Pada semua student saya yang memberi sokongan dan membuat persembahan tak kira dalam bentuk apa pun. korang memang osemmm! Sila ke laman web rasmi TEDxJohorBahru untuk semua foto dah video.





Ini adalah beberapa filem pendek oleh pelajar-pelajar SMK Kota Masai yang telah ditayangkan di TEDxYouth@JohorBahru





'Seorang pelajar perempuan berumur 16 tahun mati akibat didera oleh kekasihnya. Pelajar perempuan itu ingin memutuskan hubungan tetapi kekasihnya enggan memutuskan hubungan menyebabkan suspek mendera mangsa hingga mati'

Episod 8: Aperture

Friday, July 15, 2011



Aperture adalah bilangan yang menunjukkan korelasi panjang fokus kanta terhadap tingkap. Sebagai contoh, kanta dengan panjang fokus 100mm, pada pengaturan bukaan 4 (nilai tingkap f/4), mempunyai arti bahwa diafragma pada kanta tersebut sedang terbuka dengan diameter 25mm. Biasanya dilambangkan dengan huruf f.

Untuk lebih mudah, sila tonton video ini

Majlis persaraan Y.B Datin Paduka Zainon binti Hj.Yusof, Pegawai Kewangan Negeri Johor

Saturday, July 09, 2011

Pada tanggah 27 Jun 2011 lalu telah berlangsung majlis persaraan Pegawai Kewangan Negeri Johor, Y.B Datin Paduka Zainon binti Hj.Yusof. Majlis telah berlangsung dengan baik dan lancar


(Semua foto oleh Syed Syahrul Zarizi)

Episode 7: Mode Kreatif Kamera DSLR

Monday, July 04, 2011



Selain dari mode-mode asas kamera DSLR juga mempunyai mode-mode kreatif yang membolehkan pengguna memaksimakan fungsi kamera dengan menggunakan semua fungsi yang ada. Di sini kita akan lihat apakah mode-mode kreatif yang terdapat pada kamera DSLR

ShareThis

 

search

My Family

Fadhilah Othman, Syed Haziq Syarifah Aisyah & Syed Fahim.

Ads 200x200

twitter

tutorial KAMERA dslr PERCUMA!

dokumentari dan filem pendek

Followers