Din Kambing Part 1

1 comment:
“Pehh, ada esbok dalam kereta!”

Apis Gemuk cuba menahan perasaan jakun yang memang sukar dibendung. Mata membulat, dia menjilat-jilat bibir.

”Ini Estima la. Bukan Bongo. Air-cond dia pun sejuk macam kat Jepun.”

Din Kambing memang hebat.Seluar jeans pun dia gosok sampai ada line. Apa gila. Rumah dia bunglo. Depan hutan. Tingkap tak pernah bukak. Air Cond 24 jam.

Meja ping-pong pun dia main jemur dekat porch tanpa rasa nak lipat. Abis bengkan bengkok berhujan panas. Tapi itu la meja ping-pong yang ada di Taman Bukit Tiram selain dekat dewan tertutup. Kalau kat dewan, kena bayar. Rumah Din Kambing free.

Tu belum cerita pasal tv dia yang beso macam screen pawagam Lido.

“Malam ni Apis, kau dressing cara-cara. Pakai t-shirt berkolar. Kita lepak Sayam”

Estima bapak Din Kambing ni dah persis helicopter. Tahun 2002 minyak masih murah. Walaupun enjin supercharge isi duplo boleh pusing bandar 3 malam dengan selesa.

“Apis, Syed, apa lagi, order la. Abe, mintak nasi ayam, telur mata, itu otak-otak sepuluh ringgit. Air karet susu gelas besa satu.”

Din Kambing memang kuat makan. Kadang-kadang heran kenapa dia masih sekeping walaupun lauk bujang yang mak aku masak untuk kami sekeluarga pun abis dia sental.

”Pap!” Din Kambing menekap sesuatu atas meja setelah setengah jam korek dompet dia yang nampak macam banyak kad dari kertas.

Lima posen

Terkeluar tomyam dari idung Apis.

TL;DR

Bia papa asal bergaya.

Bundle Of Joy Di Maskara Shorties 2011

No comments:


Berikut adalah filem-filem yang akan ditayangkan pada Maskara Shorties edisi 2011.

1. Filem Pelik - Alif Firdaus
2. Dunia Eicak - Addeen Multimedia Animation Studio
3. Lambaian Marmara - Rizal Gunx
4. Lima Minit: Dain Said - Ajami (5 minit)
5. Kusyuk - M. Yusof
6. Pagar - Fikrikacak
7. Chances - Kumanan Rajendran
8. Iklan Majalah SOS (Suara Orang Seni)
9. Orang Longkang - Nazri M. Annuar
10. Bundle of Joy - Syed Syahrul & Tok Rimau
11. Ameen - Sanif Olek (Singapura)
12. Rock oo - Mamat Khalid
13. Nad Zainal - Aloy Paradoks
14. Reunion Dinner - Anthony Chen (Singapura)
15. Iklan Gengster - Aiman Wan
16. Skodeng - Al Hafiz Burhanuddin
17. Kerajaan Laut - Dean Sham
18. Nausea - Ares Bahar
19. The Perfect Woman - Uta Arning (Singapura)

Lokasi : Rumah Pena, Kuala Lumpur
Tarikh : 24 September, 2011.
Masuk : Percuma!

Seri Aidil Fitri

No comments:

Episod 11: White Balance

No comments:


In photography and image processing, color balance is the global adjustment of the intensities of the colors (typically red, green, and blue primary colors). An important goal of this adjustment is to render specific colors – particularly neutral colors – correctly; hence, the general method is sometimes called gray balance, neutral balance, or white balance. Color balance changes the overall mixture of colors in an image and is used for color correction; generalized versions of color balance are used to get colors other than neutrals to also appear correct or pleasing.