Nostalgia Kaset audio analog.



Zaman sekolah-sekolah dulu, mana ada CD, kalau ada pun mahal. Mana ada duit. Kita pun bukannya suka semua lagu NKOTB (jangan cakap korang tak jaki tenguk member-member pakai fail yang dapat free kalau beli kaset original), Richard Marx dengan Gersang, jadi belilah kaset kosong. Dub lagu kegemaran dari radio atau kaset member-member yang akak atau abang dia beli. Dapatlah satu kaset kompilasi buatan sendiri. Nostalgia sungguh.

Tags: , ,

5 comments:

jasminebintighazalli said...

owhh sgt nostalgik

Dhani said...

masa zaman dulu dulu aku teringin nak beli dan dengar cd. time tu susah nak dapat dengar cd.mahal!

sekarang, susah nak dengar kaset. bukan sebab mahal. sbb player kaset dah tak ada.kat rumah.kat kete.semua player cd.

chot said...

aku pernah hadapi saat2 yg ko cakapkan tu..

syed syahrul zarizi said...

new kid on the block tuuuuu...

Anonymous said...

My vintage Buick has has a vintage cassette player, although I've never used it.

ads