"Benda yang aku baru buat tapi tak terpikir akan buat 10 tahun lepas."


Gambar oleh Tok Rimau.

Satu hakikat yang menjadi 'rule of thumb' budak-budak SDJ (Sekolah Dato Jaafar) dan EC (English College) pada zaman aku. Kitorang memang tak ngam. Susah nak ngam. Kitorang budak SDJ jaki pasal diorang form 4 dah bawak Suzuki Vitara bapak diorang. Makwe diorang awek-awek SIGS & STF yang sedap-sedap belaka. Diorang pun jaki kat budak-budak SDJ pasal tanpa menjadi sekolah projek kami berjaya benamkan mereka dalam arena bolasepak, juga kebanyakkan sukan-sukan popular lain pada masa itu.

Tapi Ahad lepas di BarCamp aku lepak dengan Tok Rimau dan Shafiq sambil dengar presentation dari Ganesh Kumar, CEO MOL Access Portal. Semua budak EC. Satu lagi hakikat tentang budak-budak SDJ. Kami memang di lahirkan untuk jadi rock star, macam Amy Search contohnya dan ahli sukan dari jadi businessman dan politician yang berjaya.

So, kena tukar kerjaya la nampaknya ni.

9 comments:

Tok Rimau said...

Boleh ka budak SDJ jadi tauke dot com? ha ha ha.

sicksand said...

lupe nak bagi tak tahu, pakcik aku yang ngajo bola kat sdj tu. nama pakcik aku tu kalau kau kenal, cikgu sahak (ishak md nor).

Fendy Yacob said...

Budak SDJ sememang rawk

syed syahrul zarizi said...

Fendy, lu cerita sket, ade ke sekolah lain yang bendera sekolah warna hitam? Bab situ je dah rock gaban.

seniman jalanan said...

wey ni apa sebut sebut sekolah gua ni beb, tok, boleh ke budak EC jadi rok star sambil jadi jutawan? hahahaha...

anak dato jaafar ni beb...

Fendy Yacob said...

yeahhh mmg btul beb....bendera dah rawk...lagi tambah gading gajah beb...lagi gerun rawk...

syed syahrul zarizi said...

cikgu sahak kenal. pakai spek, ade misai kan?

anuarsalleh said...

Hahaha...dah lama aku tak dengar ini cerita! Phew..nasib aku budak Tasek

said...

Arthritis means inflammation of jointsMicrosoft Office 2010csdxumei02 It is one of several Office 2010diseases commonly called rheumatism. Arthritis arises from many causes and it is treated in many various methodsMicrosoft Office 2007Arthritis has been classified as follows: - * Arthritis caused by infection.airOffice 2007Arthritis has been classified as follows: - * Arthritis caused by infection.airMicrosoft OfficeRheumatoid arthritis. * Degenerative arthritis. * Arthritis due to joint injuries.supra shoes Office 2007 keyArthritis originating from the nervous Office 2007 downloadRheumatoid arthritis and arthritis caused by rheumatic Office 2007 Professionalfever are classified as collagen disease. * Rheumatoid arthritis and degenerative nfl jerseysMicrosoft outlooktwo common types. Millions of men and women Microsoft outlook 2010are afflicted with them. But good treatment begun early and continued faithfully can often do much to alleviate the pain

ads