Bersawah padi di tengah bandar.

Kalau aku cakap rumah atok aku kat Muo ada sawah, ramai tak percaya. Ingat aku bedek? Tapi siapa yang biasa lalu Sarang Buaya tentu tahu memang ada sawah kat sana. Tapi takpa, aku tak kisah. Memang padi ni bukan tanaman yang popular kat Johor.

Tapi bila mak aku bagitau kat Ungku Mokhsen ada sawah, aku muskil. Itu banda beb, town, bukan kata padi, orang cakap ada ladang sawit pun aku susah nak percaya. Tapi betol beb, betol2 kat trafik light. Bab ni aku kene tabik kat mamat yang tanam padi tu. Gila, orang tanam sayo style fumigasi & hydroponic siap pegi khusus intensif pun belom tentu boleh berjaya macam dia ni.

Ahh, aku memang dah nekad nak jadi anak murid mamat ni. Apa barang pergi kursus MARDI!

4 comments:

Eyta Paiman said...

yup! mmg btul2 katr tepi traffic light tu depa tanam padi. Amazing kan!

rozinorazali said...

lah, kau baru tau ke?

rozinorazali said...

sebab kau tak tahu, aku petik nama kau...
refer sini-->http://rozinorazali.com/v8/2009/02/aku-dipetik/

berteromber said...

ceh...aku hari2 balik keja lalu situ tak tau pun..lepas baca ni semalam balik lalu baru perasan...iskh..selama ni aku ingatkan lalang..hehe..

ads