Pudu Market, featured in Flickr blog

Thursday, April 30, 2009


Photo by Citizenjane190. Here for more.

Chedet kene tag

Tuesday, April 28, 2009

Kepada sesiapa yang suka main tag-tag ni, korang pernah tag Chedet? Ada brani? Agak-agak dia jawab tak? Dia into ke benda tag-tag ni? Lepas dia jawab tag dia baru aku jawab tag aku. Ha, boleh gitu?

Pipi buat hal lagi!

Wednesday, April 22, 2009



Ni korang kene beli. Aku pun belum beli. Jom beli sama-sama!

Art On Display Photo Contest!

Thursday, April 16, 2009


(image by wan-min)

The 1st Art On Display Contest! More info click here. Below are the prizes (kalau sape nak sponsor, boleh, kontek je)

1st prize - Legendary dead stock, rare Vivitar Wide and Slim P&S camera + goodie bag. It is soo cool that many company are already starting to produce their own clones! Check this links to know more about this camera
Link 1 : http://blog.flickr.net/en/2007/09/05/vivitar-ultra-wide-slim/
Link 2 : http://www.flickr.com/groups/57074580@N00/

2nd prize - Lomo Colosplash Flash + goodie bag. This compact dynamo will empower you to splash your world, night or day, in whichever vibrant colors that you desire.
Link : http://shop.lomography.com/colorsplashflash/

3rd Prize - Hellexist 7" EP + goodie bag. Premier crust band from Johor Bahru!

Ada apa dalam beg korang?

Monday, April 13, 2009


what's in the bag, originally uploaded by Silvr.

What's in the bag ialah kumpulan Flickr yang mengumpulkan gambar isi perut beg orang ramai - yang asik bikin gua geram. Lu tengok BB, fly tu! Nak letak gamba isi perut beg aku? Sedih beb, takde apa, isi perut beg anak aku lagi best agaknya.

Lagi group Flickr yang sering bikin jiwa aku tak tenteram ialah Unclutterer Workspaces & home office.

Decma & The CouldHaveBeen.

Wednesday, April 08, 2009

Technorati Tags:

decma and thecouldhavebeen
Decma & The CouldHaveBeen berjaya mencipta identiti mereka sendiri dengan membawa elemen tradisional, seperti gambus di dalam muzik mereka dengan berkesan. Ia merupakan keunikan yang memecah klise kugiran pop dan rock yang sering bergantung kepada alat muzik konvensional seperti gitar dan bass untuk berkarya. Menurut mereka, “Dengan adanya gambus dan perkusi dalam susunan melodi, pada kami ini hanya titik permulaan untuk mengetengahkan kelainan dan kami akan sentiasa memperkembangkan kelainan dalam lagu-lagu kami.” ( Interview klassik dari Sireh & Cengkeh)

Sireh & Cengkeh update

Saturday, April 04, 2009



Sedikit maklumat terkini Sireh Dan Cengkeh

1. Layout baru. Mungkin akan kekal lama sebelum dirombak semula
2. Pertandingan Sireh Dan Cengkeh #1. Hadiah tak mahal tapi rare dan menarik
3. Temubual bersama Kassim Ahmad!

INTERNSHIP PLACEMENT

Thursday, April 02, 2009

Dalam sejarah Sireh & Cengkeh, kita pernah ambil student praktikal. Tu pun atas dasar sama-sama budak Bukit. Kalau budak Senai memang gua tak layan. Berjaya jugak dia grad, gua risau jugak kalau-kalau Jimbo aja dia bukan2. Tu belum yang email resume, nak kerja dengan sireh. Banyak beb. Ni email terbaru gua terima, nak jadi intern kat Sireh. Ha Jimbo, ada berani?

RE: INTERNSHIP PLACEMENT

With regards to the above matter, I am writing in seeking internship placement in your organization.

Currently, I am a final year diploma student planning to undergo industrial training (as partial requirements for the award of the degree) commencing 1st June 2009 for a duration of about 15 weeks.

I am keen to join your esteemed organization as I believe that your company provides great opportunity for me to learn and acquire the practicality aspects of my majoring. As such, I hope you could consider my application. Enclosed please find a copy of my CV detailing the background of myself.

A formal letter of application issued by the university will be sent to you once you indicate your acceptance to offer internship placement.

Your kind consideration in this matter is highly appreciated. I look forward to hearing from you as soon as possible.

May I take this opportunity to thank you for your valued time.

Yours faithfully,

(NABILAH BT MD NORDIN)       

ShareThis

 

search

My Family

Fadhilah Othman, Syed Haziq Syarifah Aisyah & Syed Fahim.

Ads 200x200

twitter

tutorial KAMERA dslr PERCUMA!

dokumentari dan filem pendek

Followers